06-30-311-1199

AJÁNLATKÉRÉS

VISSZAHÍVÁS KÉRÉSE

Mely autótípusokra legnagyobb a lopási fenyegetettség?

Mely autótípusokra legnagyobb a lopási fenyegetettség?

Az autólopások száma Magyarországon stagnál, ez pedig azt jelenti, hogy nem vaktákban lopják az autókat, nem a mennyiségre, hanem a minőségre hajtanak. A minőség kifejezés azonban nem elég pontos ebben a helyzetben, hiszen nem feltétlenül a luxusautókra fáj a foguk a tolvajoknak, hanem mindenre amire kereslet van.

És mire van legnagyobb kereslet? Függetlenül az áraktól:

  • A leggyakoribb autókra
  • Olcsón elköthetőkre
  • Amelyekben nincs váltózár

A nagy számok törvényéből adódik a feltételezés, hogy a listán első helyet elfoglaló típusokra kell a legtöbb alkatrész. Az autótolvajoknak pedig az a céljuk, hogy egy járgány elkötése után, a bontást követően azonnal értékesíthessék a zsákmányt… avagy, pénzt keressenek (és nekünk kárt okozzanak).

Ezért, ha gondoskodni akarunk az autónk védelméről (egy jó megoldás a váltózár beszerelés), úgy elsőkörben mérjük fel a rizikó faktort az adott modellre és a védelmi módszereket. Hiszen felesleges és gazdaságilag rossz döntés pl. 1.000.000 Ft-ot költeni egy 500.000 Ft-os járműre. Egy jó tanács tőlünk Önöknek, legyen szó bármilyen modellről, bármekkora értékben, a váltózár beszerelést érdemes megfontolni.

AJÁNLATKÉRÉS

Köszönjük, kollégánk hamarosan keresni fogja!
Köszönjük, hamarosan keresni fogjuk!

KÖVESS MINKET